آخرین اخبار : 

تولید بلغور ذرت-فرصت سرمایه گذاری ۱

photo_2017-02-18_17-20-43

در طرح توجیهی تولید بلغور ذرت سعی شده است تا با معرفی این صنعت اطلاعات بیشتری در زمینه این طرح، میزان سرمایه گذاری، سودآوری، تسهیلات اعطایی و نرخ های بازده سرمایه گذاری آن ارائه شده و آن را به عنوان یک فرصت سرمایه گذاری مناسب بررسی نماییم، امیدوارم این اطلاعات مفید فایده باشد و تا پایان مطلب همراه ایران صنعت باشید. بلغور ذرت جهت مواد اولیه کارخانجات تولید اسنک، کرنفلکسؤ نشاسته سازی صنعتی، چاههای نفتی، خوراکی و بیسکوییت سازی و سایر مواد غذایی خوراکی و تولید خوراک دام و طیور ارزان می باشد. مطابق تعریف لغتنامه دهخدا، بُلغور به طور عام به معنی هرچیز درهم شکسته و درهم کوفته است. بلغور را می توان مدتها نگاه داری کرد بدون آنکه کپک بزند و یا بوی رطوبت بگیرد. ذرت که به فارسی بلال نیز نامیده می شود گیاهی است یکساله و یک پایه , دارای ساقه ای راست که ارتفاع آن تا چهارمتر می رسد.ذرت گیاه بومی آمریکای مرکزی و مکزیک است و از آنجا به نقاط دیگر دنیا راه یافته است . برگهای ذرت متناوب و دراز می باشد . گلهای نر ذرت بصورت خوشه ای بوده که مرکب از سنبل های قرمز روشن می باشد . گلهای ماده آن از ۲تا ۴ گل تشکیل شده در کنار برگ های ذرت قرار دارد .غشایی که روی بلال را می پوشاند سبز رنگ و مانند برگ می باشد . دانه های کروی شکل ذرت در اطراف محور مرکزی بلال قرار گرفته اند . این دانه ها برنگ زرد یا قهو ه ای می باشند . شرح فرآیند و تکنولوژیهای موجود تولید بلغور ذرت شامل مراحل اصلی زیر است: ۱- مرحله پاکسازی اولیه : دانه های بغلور ذرت دراین مرحله پس از خروج از انبار مواد توسط نقاله وارد صفحات لرزنده غربال مانند شده دراین بخش تنها ناخالصی های ازقبیل قطعات چوب، سنگ، برگ وآنچه نسبت به ابعاد دانه ها طبیعتاً بزرگتر است از آن جدا می گردد. ۲- مرحله پاکسازی ثانویه : دراین بخش دانه های ذرت بطور کامل به طرق زیر پاکسازی می گردند که آنها عبارتند از: جداکردن مغناطیس ذرات آهنی جهت جلوگیری از فرسایش دستگاهها جد ا کردن ذرات خاک ، سنگ ، چوب ، الیاف و کاگل و غیره توسط غربال جداکردن ذرات بسیارسبک خاک وغبارتوسط جریان هوا و غربال پاکسازی سطوح دان ه ها با روش شستشو وخشک کردن دانه ها ۳- مرحله رطوبت دادن : عمل رطوبت دادن توسط آب سرد یا گرم یا بخار انجام می پذیرد . میزان رطوبت و زمان مرطوب نمودن درهر مرحله با توجه به خصوصیات محصول نهایی، مقدار آن، کیفیت ذرت، ویژگیهای ماشین آلات تعیین می گردد. افزایش رطوبت باعث سهولت جدا شدن پوست و جوانه دانه می گردد . اگررطوبت دانه به حدود ۲۰ درصد افزایش داده شود شرایط جداسازی بهتر و مناسب تر خواهد بود. ۴- مرحله جداسازی جوانه : جوانه ذرت بدلیل چربی قابل توجه باید از دانه جدا گردد عملیات جداسازی شامل ترتیب مراحل زیر است خرد کردن دانه ها باروش فشار غلطک جدا شدن پوسته ذرت توسط جریان هوا والک جداشدن جوانه (جرم) از دانه خرد شدن بخش دانه توسط فشارمجدد غلطک ها دراین بخش سه نوع ماشین مورد استفاده قرار می گیرد که عبارتند از ماشین خردکن، ماشین جذب پوسته و ذرات ریز و دستگاه طبقه بندی جرم و قطعات دانه، سه ماشین فوق عملاً قابل ترکیب در یک سیستم بصورت ماشین کامل می باشد. قطعات جرم بسته به کیفیت دانه ذرت بین ۹ تا ۱۱ درصد وزنی آن را تشکیل می دهد وپس از خروج آماده بسته بندی و انتقال به واحد روغنکشی است. ۵- مرحله آسیاب (تولید بلغور): دانه های ذرت توسط آسیاب غلطکی خرد شده و بصورت یک اندازه درمی آیند. اکثر ابعادی حدود ۵/۳ تا ۴ مش دارند که محصول نهایی می باشد و درکیسه های ۳۰ تا ۷۰ کیلوگرمی بسته بندی می گردند . بلغور تولیدی ۸۷-۸۵ درصد وزن ذرت ورودی و ۹ تا ۱۱ درصد وزن ذرت را جوانه تولید شده بشکیل می دهد.

نویسنده دکتر رضا لطفی

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *