آخرین اخبار : 

طرح توجیهی تولید ظروف گیاهی تجزیه پذیر -فرصت سرمایه گذاری ١١٣

گسترش آلودگی‌های زیست محیطی ناشی از استفاده از ظروف یکبار مصرف پلاستکی، جایگزینی ظروف یکبار مصرف گیاهی به جای آنها را ضروری ساخته است .
ظروف یکبار مصرف گیاهی از مواد محصولاتی چون گندم ، ذرت و سیب زمینی تولید می‌شود و هیچ ماده مضری ندارد . در سال گذشته میلادی یک هزار میلیارد کیسه پلاستیکی و ۱۲۰ میلیون تن ظروف پلاستیکی یکبار مصرف در جهان تولید شد که از کل آنها به ترتیب یک و ۳۵ درصد بازیافت شد. این در حالی است که پسمانده‌های این گونه ظروف ۳۰۰ تا ۵۰۰ سال طول می‌کشد تا جذب طبیعت شوند.
مواد اولیه ظروف پلاستیکی از مواد نفتی است که در مجاورت گرما گرانول تولید می‌کند و برای سلامتی مضر است اما مواد اولیه به‌کار رفته برای تولید گیاهی‌ها از نشاسته ذرت و موم عسل تولید می‌شود و ایران پنجمین کشوری است که فرمول تولید این مواد اولیه را به‌دست آورده است. قیمت هر کیلو از این مواد را بین ۴ تا ۴هزار و ۵۰۰تومان اعلام می‌کند و قیمت مواد گرانولی را هر کیلو تا ۳‌هزار و ۵۰۰ تومان می‌داند که این هزینه‌ها در قیمت نهایی محصول تولید‌شده تاثیر مستقیم دارد. مثلا قیمت یک لیوان ۸گرمی پلاستیکی ۹۰تومان تمام می‌شود اما همین لیوان با مواد گیاهی ۵۰گرم وزن دارد و ۲۵۰تومان است.
گران‌تر بودن مواداولیه این ‌گونه ظروف و در نتیجه گران‌تر بودن نمونه‌های گیاهی دلیل دیگری بر اقبال عمومی نسبت به نمونه‌های پلاستیکی است.
ماشین‌آلات مورد نیاز این خط تولید ظروف گیاهی یکبارمصرف
اصلی‌ترین ماشین‌آلات و دستگاه‌های مورد نیاز برای تولید این ظروف زیست تخریب‌پذیر شامل: میکسر نشاسته با سایر مواد افزودنی، خنک‌کننده‌ها، دستگاه اکسترودر برای تولید ورق‌های گیاهی، دستگاه رول‌کن و در نهایت دستگاه‌های وکیوم فرمینگ یا پرشرفرمینگ برای تبدیل شدن به ظروف یا سایر قطعات مسطح مثل بشقاب یا گود مانند کاسه، دستگاه خشک‌کن مغناطیسی و همچنین دستگاه پانچ برای برش دادن لبه‌های اضافی ظروف.

اشتغال‌زایی و هزینه‌ های راه‌ اندازی واحد تولید ظروف گیاهی یکبارمصرف
هزینه‌های اولیه برای سرمایه‌گذاری در این بازار را با توجه به حجم تولید بین یک میلیارد تا ۲۰میلیارد تومان است، دستگاه‌ها و ماشین‌آلات مورد نیاز این حوزه نیز عمدتا از کشورهای اروپایی تهیه می‌شوند و باز شدن درهای اقتصادی به روی ایران می‌تواند به واردات ماشین‌آلات جدید هم بسیار خوشبین بود که سرعت بسیار بالایی در تولید دارند.
حتی اگر مصرف‌کننده عادی و خانوارها را هم حساب نکنیم، همه بیمارستان‌ها، ادارات دولتی، فست‌فودها و توزیع‌کننده‌های غذا می‌توانند مشتریان بالقوه این محصولات باشند که حتی دولت می‌تواند با ایجاد قوانینی استفاده از این محصولات تندرستی‌بخش را ترویج کند و حداقل در ادارات دولتی استفاده از آنها تا حدودی الزامی شود.

نویسنده دکتر رضا لطفی

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *