آخرین اخبار : 

طرح توجیهی تولید روغن ذرت-فرصت سرمایه گذاری شماره ۸


هدف از ارائه طرح توجیهی تولید روغن ذرت معرفی آن به عنوان یک فرصت سرمایه گذاری است که در این مطلب به معرفی آن می پردازیم. ذرت یکی از غلات مهم است. منشا آن قاره آمریکا بوده‌است. پس از گندم، بیشترین اراضی کشاورزی جهان به ذرت اختصاص دارد. ذرت تا قبل از سال ۱۴۹۲ میلادی (سال کشف آمریکا) در قاره آسیا، اروپا و آفریقا بعنوان یک گیاه زراعی شناخته شده نبود. اما این گیاه را از قرن‌ها پیش در آمریکای مرکزی می‌شناختند و توسط مردم سرخ‌پوست آمریکا کشت می‌شد. بهمین سبب نام لاتین ذرت از یکی از طوایف سرخ‌پوست بنام Marisi Mahig گرفته شده است. نام این گیاه در زبان انگلیسی corn در عربی ذرت و بلال است. نام فارسی این گیاه جواری (فرهنگ دهخدا) است ولی واژه‌ی عربی ذرت بکار برده می‌شود. ویژگی های دارویی ذرت از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است. • پماد ذرت خشک کننده زخم‌ها می‌باشد. • ذرت غذای خوبی برای پیشگیری سرطان است. • استفاده مداوم از ذرت از کرم خوردگی دندان جلوگیری می‌کند. • روغن ذرت کلسترول خون را پائین می‌آرود. • روغن ذرت برای درمان اگزما و بیماری‌های پوستی مفید است. انواع ذرت ذرت نژادهای متعددی دارد که این گروهها بر اساس ویژگیهای بافت آندوسپرم دانه طبقه بندی می‌شوند. ذرت بو داده ذرت سخت ذرت دندان اسبی ذرت نرم یا آردی ذرت شیرین ذرت مومی تولید ذرت در جهان ذرت بطور وسیعی در همه دنیا کشت می شود و میزان ذرت تولیدی هرساله بیش از سایر غلات است. ایالات متحده، ۴۰ درصد ذرت جهان را تولید می کند و دیگر کشورهای تولید کننده ذرت شامل چین، برزیل، مکزیک، اندونزی، هند، فرانسه و آرژانتین هستند. روغن ذرت یکی از با ارزشترین بخش‌های ذرت جرم یا جوانه ذرت می‌باشد . در بخش آسیاب، جرم را جهت استخراج روغن از ذرت جدا می‌کنند . بعد از استحصال روغن کیک یا تفاله باقیمانده را بعنوان غذای دام بکار می‌برند. ذرت تقریبا دارای ۴/۵ درصد روغن است که حدود ۸۵ درصد آن در جوانه قرار دارد. جوانه ذرت جدا شده توسط فرآیند آسیاب خشک، حاوی ۲۵ تا ۳۰ درصد روغن، و جوانه جدا شده توسط آسیاب مرطوب، حاوی ۴۵ تا ۵۰ درصد روغن است. از هر ۱۰۰ کیلوگرم ذرت می‌توان تقریباً بین ۶/۱ – ۲/۲ کیلوگرم روغن استخراج کرد . یعنی بعنوان مثال می‌توان از یک کارخانه آسیاب ۲۰۰ تنی در روز حدود ۴ تن روغن ذرت خام استخراج نمود. ارزش غذایی روغن ذرت روغن ذرت بوی ملایمی بوده و از لحاظ تغذیه ‌ای، ارزش غذایی زیادی دارد، به طوری که روغن جوانه ی آن از لحاظ اسید لینولئیک (امگا ۳) که یک اسید چرب ضروری است، غنی بوده و علاوه بر آن دارای ماده ‌ای است که با خوردن روغن آن، میزان جذب کلسترول بیش از ۲۵ درصد کاهش داده می‌ شود و به این ترتیب، بیماری ‌های قلبی که تا حد زیادی تابع کلسترول خون هستند، افت قابل توجهی پیدا می‌ کنند. در مورد دیگر فواید این روغن باید بگوییم، افرادی که اگزما و بیماری ‌های پوستی دارند نیز می‌ توانند از این روغن برای بهبود مشکلات شان استفاده کنند. اسید های لینولئیک و آراشیدونیک در روغن ذرت در نقل و انتقال چربی ‌ها در بدن و نیز کاهش ابتلا به بیماری‌ های پوستی مانند آکنه و اگزما مؤثر هستند. علاوه بر همه این ها، روغن ذرت دارای پایداری زیادی نسبت به اکسیداسیون بوده و از آن می‌ توان برای پختن، سرخ کردن و سالاد استفاده کرد. اسید چرب غیراشباع امگا شش موجود در این دانه قابل توجه است. باید به این مطلب نیز اشاره کنیم که روغن ذرت دارای ویتامین E فراوانی است. روغن ذرت فاقد رنگدانه کلروفیل است. همان طور که می دانید، رنگدانه کلروفیل عمل اکسیداسیون روغن را در حضور نور تسریع می ‌کند، بنابراین مدت ماندگاری ‌این روغن، ۱۲ تا ۲۴ ماه خواهد بود که زمان نسبتا طولانی ‌ای است.

نویسنده دکتر رضا لطفی

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *