آخرین اخبار : 

طرح تولید آرد هسته خرما-فرصت سرمایه گذاری شماره ۱۶


خرما گیاهی است که در بسیاری از نقاط دنیا بویژه نواحی بیابانی کشورهای خاورمیانه رشد می کند.قدمت استفاده از بشر از محصول خرما به عنوان یک ماده غذایی با ارزش به شش هزار سال پیش از میلاد مسیح برمی گردد.در سال ۲۰۰۹ ایران با تولید بیش از ۱ میلیون تن خرما (حدود ۴/۱۴ درصد) دومین تولیدکننده بزرگ جهان بوده است.تاکنون ۴۰۰ واریته مختلف ان در ایران شناسایی شده است.یکی از بخشهای مهم خرما هسته آن است که حدود ۱۰ درصد وزنی خرما را تشکیل می دهد.از دیرباز از هسته خرما جهت تغذیه دام استفاده می شد.هسته خرما به علت داشتن مواد قندی قابل توجه آن می تواند بعد از آسیاب شدن با سایر علوفه ها مانند سیلاژ ذرت-یونجه و غیره مخلوط و برای تغذیه حیوانات مورد استفاده قرار گیرد. اهمیت استراتزیکی کالا در دنیای امروز ایران با دارا بودن ۲۱ درصد از کل درختهای خرمای جهان در مساحتی به اندازه ۱۸۰۰۰۰ هکتار و با تراکم ۱۱۶ درخت در هر هکتار سهم بسزایی از تولید میوه خرما را به خود اختصاص داده است.بر اساس آمار ارائه شده توسط FAO در جهان ،حدود ۵۳۵۳۰۰۰ تن خرما تولید شده است که ایران با ۸/۱۶ درصد تولید جهانی (یعنی تقریبا۹۰۰۰۰۰ تن)،در رتبه دوم بعد از کشور مصر قرار دارد و این در حالیب است که طی ۱۰ سال گذشته (۱۹۹۱ تا ۲۰۰۱)تولید خرما در ایران رشد ۴۲ درصدی داشته است.هسته خرما ۸-۱۵ درصد از کل خرما را تشکیل می دهد.که دارای مواد مغذی فراوانی(بطور تقریبی دارای۷-۵ درصد پروتئین خام، ۱۰-۷ درصد چربی، ۲۰-۱۰ درصد فیبر خام و ۶۵-۵۵ درصد کربوهیدرات) که می توان ان را بعد از اسیاب کردن و مخلوط نمودن با خوراک دیگر به تغذیه دام و طیور رساند.با توجه به بالا بودن میزان مانان هسته خرما استفاده از آنزیمهای ماناز جهت بهبود ارزش غذایی آن مهم بنظر می رسد.دلیل اصلی استفاده از آنزیم در جیره های جوجه های گوشتی افزایش قابلیت استفاده از مواد مغذی است. خلاصه بررسی فنی، مالی و بازار طرح تولید آرد هسته خرما پیش بینی ظرفیت و ترکیب تولید : ۳۰۰۰ تن در سال مساحت زمین: ۵۰۰۰ متر مربع زیربنای ساختمان تولیدی : ۱۴۸۲ متر مربع امکانات زیربنایی مورد نیازطرح توجیهی تولید آرد هسته خرما - میزان آب مصرفی: ۳۳۰۰ مترمکعب در سال - میزان برق مصرفی: ۲۰۹۰۰۰ کیلووات در سال تعداد و ترکیب نیروی انسانی طرح تولید آرد هسته خرما: ۱۷ نفر

نویسنده دکتر رضا لطفی

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *