آخرین اخبار : 

طرح تولید کنسرو خرما-فرصت سرمایه گذاری۶٩


خرما یکی از محصولات مهم اقتصادی در ایران و در بسیاری از کشورهای اسلامی است. این محصول باغبانی در گستره ای بیش از یک میلیون هکتار در دنیا کشت شده است. در هر سال نزدیک به هفت و نیم میلیون تن از ارقام مختلف خرما تولید و نزدیک به ده درصد از این تولید به کشورهای مختلف صادر میگردد. بیشترین ارقامی که در بازارهای بین المللی مشاهده میشود رقم مجول، دگلت نور و زاهدی است که به دلیل نیمه مرطوب بودن میوه این ارقام قابلیت صادرات و نگه داری بیشتری دارند. در ایران ارقام مختلف خرما در استانهای جنوبی کشور در سطحی حدود ۲۳۵ هزار هکتار کشت شده که نزدیک به ۲۰۰ هزار هکتار آن بارآور و بقیه در مرحله نونهالی است. از میان ارقام مختلف خرما در ایران مضافتی، کبکاب، شاهانی، برحی، زاهدی، استعمران، پیارم و ربی بالاترین سطح زیرکشت ارقام تجاری در داخل کشور را دارند کنسرو خرما فرآورده ای است که از میوه خرما در مرحله ی خار یا نیمه رسیده، رسیده کامل پس از خارج نمودن کلاهک آن همراه با شربت تهیه شده از محصولات شیرین کننده خرما (شربت خرما، شیره خرما و خمیر خرما) به دست می آید. بررسی اجمالی فرآیند تولید کنسرو خرما خرما یکی از محصولات عمده کشاورزی ایران و یکی از منابع مهم تحصیل ارز برای کشور می باشد.تاثیر محصول خرما در وضعیت اقتصادی کشور مسئله ای پر اهمیت است.اهمیت خرما از یک طرف به دلیل صادراتی بودن و از طرف دیگر بخاطر ارزش غذایی بالا و محصولات متنوع و متعدد دیگری است که از خرما به دست می آید.سالانه مقادیر بسیار زیادی از خرمای تولید شده در کشور به دلیل فراوری نامناسب تبدیل به ضایعات می شود.بنابراین محققین به دنبال روش هایی برای افزایش ماندگاری این محصول بسیار مهم و استراتژیک می باشند.برای حفاظت از میوه خرما و افزایش ماندگاری آن می توان از روش های غیرحرارتی و حرارتی استفاده نمود.روش ها دارای مزایایی هستند مانند: رسیدگی مصنوعی،نابود کردن حشرات،کاهش بار میکروبی،غیرفعالسازی انزیم هایی مانند پکتیناز و کاهش تانین.شماتیک تولید کنسرو خرما در ادامه نشان خواهد داده شد.دماهای بالاتر از ۱۰۰ درجه سلسیوس (دمای استریلیزاسیون) برای ضد عفونی خرما مناسب نیست زیرا دارای اثرات تخریبی بر ماندگاری آن می شود.بنابراین با انتخاب یک ترکیب مناسب از زمان و دما و همچنین حل کردن کاستی ها،میتوان به یک محصول ایمن رسید.این محصول کنسرو شده که دارای همه مزایای روش های حرارتی می باشد می تواند دارای ماندگاری بالایی باشد(بیش از دو سال) که دلیل ان می تواند بسته بندی قابل اطمینان باشد. وضعیت تولید واحدهای فعال و در دست احداث کنسرو خرما بر اساس آمار منتشر شده توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت تا پایان اردیبهشت ۱۳۹۵ ، تعداد واحدهای فعال ۲ مورد با ظرفیت تولیدی ۱۷ تن و تعداد واحدهای در دست احداث ۱ مورد با ظرفیت تولیدی۲۰۰۰ تن می باشد. خلاصه بررسی فنی، مالی و بازار طرح تولید کنسرو خرما پیش بینی ظرفیت و ترکیب تولید : ۶۰۰ تن  

نویسنده دکتر رضا لطفی

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *