آخرین اخبار : 

طرح راه اندازی طباخی آش و حلیم-فرصت سرمایه گذاری۵١

image

? حضور همیشگی این اقلام خوراکی بر سر سفره افطار ضرورت پخت و عرضه انبوه آن را برای شهروندان می‌طلبد که این کار از طرف کبابی‌ها و سایر عرضه‌کنندگان میسر می‌شود. برای بررسی بیشتر در این زمینه با حسین محمدی، رئیس اتحادیه فروشندگان آش، حلیم، کباب و غذاهای سنتی تهران به گفت‌وگو نشسته‌ایم. میزان مصرف در طول سال معمولا ثابت است و فقط در ماه مبارک رمضان حجم عرضه بیشتر می‌شود. بعد از این ماه همه چیز به حالت قبلی برمی‌گردد. البته‌ آش و حلیم در تمام مدت سال مشتری خودش را دارد و حتما شاهد صف‌های طولانی در جلوی مغازه‌ها بوده‌اید. میزان سرمایه لازم جهت راه اندازی طباخی اگر می‌خواهید این کار را پیش بگیرید، مهم‌ترین مسئله پیدا کردن جا و مکان مناسب است که بتوانید کارهای پخت‌وپز را انجام دهید. اگر فضای شما زیرزمین داشته باشد بسیار مطلوب است، ولی باید هزینه زیادی را متقبل شوید. قیمت خرید و اجاره ملک بستگی به محل و متراژ آن دارد و اگر قصد دارید در مناطق جنوبی شهر جایی را پیدا کنید، باید بین ۱۰ تا ۱۵میلیون برای اجاره مغازه کنار بگذارید.۴ تا ۵ میلیون تومان هم صرف ادوات و وسایل لازم می‌شود که ابزار کارتان محسوب می‌شود. مورد دیگر تهیه مواد اولیه مثل حبوبات، آرد، شکر و چاشنی‌هاست. خود ما این اجناس را به صورت عمده از بازار مولوی یا بازار بزرگ تهران می‌خریم. قیمت مواد اولیه تابع شرایط فصلی است و نوسان دارد و معمولا بین ۱۵ تا ۲۰درصد بالا و پایین می‌شود. دیگ، کفگیر، ملاقه و هم‌زن از اصلی‌ترین وسایل کار هستند. این وسایل را باید از جاهایی مثل راسته سیداسماعیل و مولوی تهیه کنید که به شکل کیلویی فروخته می‌شوند. باید توجه داشته باشید اول مطمئن شوید که دیگ و قابلمه را برای کجا و چه فضایی می‌خواهید، یک‌وقت ظرفی نخرید که از در تو نرود! سعی کنید مواد اولیه را متناسب با مقدار عرضه تهیه کنید و اگر برای‌تان مقدور است یک انبار برای اجناس خشک فراهم کنید. قدم بعدی کسب مجوز است که باید به اتحادیه درخواست بدهید تا برای شما پروانه صادر شود. بعد باید در کلاس‌های بهداشت عمومی که خاص صنوف مواد‌غذایی است شرکت کنید تا مشکلی برای کسب‌وکار نداشته باشید. اگر کارتان رونق بگیرد می‌توانید خوراکی‌های دیگری مثل مسقطی، شله‌زرد و فرنی را هم به اجناس‌تان اضافه کنید.  

نویسنده دکتر رضا لطفی

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *