آخرین اخبار : 

فرآوری و بسته بندی قهوه-فرصت سرمایه گذاری ٧٢


قهوه به عنوان یکی از نوشیدنی های مورد علاقه انسان، سال های زیادی است که کاربرد پیدا کرده است و می توان گفت امروزه در همه مناطق جهان استفاده می شود، این نوشیدنی محبوب در کنار نوشیدنی های گرم دیگری مانند چای و انواع هر یک از این دو نوشیدنی، بازار قابل توجهی را در سطح بین المللی رقم زده اند که در این گزارش به طور خاص وضعیت جهانی تجارت قهوه را بررسی خواهیم کرد. در حال حاضر حدود هشت شرکت در ایران به صورت ابتدایی و کاملا سنتی به فرآوری قهوه مشغولند. تنها شرکت مولتی کافه به صورت محدود در زمینه صادرات شیر خشک و قهوه فوری، آن هم به کشورهای حوزه آسیای میانه مثل آذربایجان، تاجیکستان... و در حوزه خاورمیانه نیز به کشورهای سوریه، عراق، پاکستان و بنگلادش قهوه فعالیت می کند. اینطور نیست که ایران بتواند در چنین سطحی قهوه تولید و به کشورهای اروپایی صادر کند زیرا این توانایی به هیچ وجه در ایران وجود ندارد. ۸۰ درصد بازار ایران را قهوه های فرآوری داخل تامین می کنند و تنها ۲۰ درصد در این حوزه واردات داریم، آماری که تا پایان سال ۹۴ منتشر شده گویای این است که مصرف روزانه تهران در کافی شاپ ها، هتل ها و رستوران ها حدود دو تن است. شهرهای اصفهان و شیراز ماهانه یک تن و باقی شهرهای کشور نیز ماهانه یک تن مصرف قهوه دارند. سرمایه اولیه جهت راه اندازی واحد تولید و بسته بندی قهوه در تمام دنیا به قهوه به عنوان یک کالای استراتژیک نگاه می شود طوری که در برخی از کشورها به تاسیس وزارت قهوه مبادرت کرده اند. برای سرمایه گذاری در این حوزه مانند تمام حوزه های دیگر سطح فعالیت و نحوه سرمایه گذاری بسیار حائز اهمیت است. به طور مثال برای سرمایه گذاری در یک واحد ۵۰ هزار تنی داشتن سرمایه ۳۰میلیون دلاری ضروری است. در این سطح سرمایه گذاری شما به ۲۰۰ نفر پرسنل نیاز خواهید داشت. با این حال هستند کسانی که در یک سطح کوچک و کارگاهی توانسته اند با ۸۰میلیون تومان سرمایه اولیه به کار مشغول شوند. ماشین آلات فرآوری قهوه در ایران معمولا از کشورهای ترکیه، روسیه و مالزی وارد ایران می شود که از ۲۲میلیون تومان تا ۸۰ میلیون تومان قیمت دارد. البته قیمت دستگاه ها برای استفاده در کارخانه های بزرگ تا ۱۰۰ میلیون تومان هم می رسد. گفتنی است برای فرآوری و بسته بندی قهوه، داشتن یک سوله ۵۰۰ متری برای انبار و دپو کردن محصولات ضروری است. البته باید در نظر داشت که روند تولید و تهیه قهوه فوری با قهوه غیرفوری بسیار متغیر است. مواد اولیه برای تهیه قهوه از کشورهایی مثل برزیل، جاوه، اندونزی و ویتنام به صورت دانه قهوه وارد ایران می شود. این دانه قهوه در ایران فرآوری (رست و آسیاب) شده و بسته بندی می شود.    

نویسنده دکتر رضا لطفی

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *